Hasan Kalyoncu Üniversitesi | Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
Havalimanı Yolu 8.Km Şahinbey / Gaziantep
Tel:90 (342) 211 80 80, Fax:90 (342) 211 80 81, E-mail: info(at)hku.edu.tr 2008 Hasan Kalyoncu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
Dersler
BES501
..........................................................
İleri Beslenme-I
BES503
..........................................................
Seminer
BES511
..........................................................
Bebek ve Okul Öncesi Çocuk Beslenmesi
BES513
..........................................................
Klinik Beslenmede Sorunlar (Çocuk)
BES505
..........................................................
Beslenme Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri
BES507
..........................................................
Fiziksel AKtivite vw Beslenme
BES502
..........................................................
İleri Beslenme-II
BES512
..........................................................
Okul Çağı ve Adolesan Beslenmesi
BES506
..........................................................
Kronik Hastalıklar
BES508
..........................................................
Yiyecek Hizmetleri Organizasyonu ve Yönetimi
BES504
..........................................................
Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
BES504
..........................................................
Tez Çalışması-I
BES505
..........................................................
Tez Çalışması-II
BES506 / KRONİK HASTALIKLAR

BES506 / KRONİK HASTALIKLAR



Akademik Personel : Prof. Dr. Hakan KARAGÖL
Statü : Seçmeli
Kredi / AKTS: 3 / 7
Yarıyıl : 2
Günü :
Saati : 15:00
Yeri : HEAS303
Devamlılık : Zorunlu
Dersin Amacı

Toplumda sık görülen kronik hastalıklar ve beslenme arasındaki ilişkiyi, beslenme ile ilişkili hastalıkların biyokimyasal süreçlerine yönelik bilgileri, beslenme ile ilişkili hastalıklarda ortaya çıkan biyokimyasal değişikliklere yönelik bilgileri, edindiği bilgileri yorumlayıp kullanabilmeyi öğretmeyi amaçlar.

Ders İçeriği
Ders Kütüphanesi
Kaynaklar

1.    Bowman BA and Russell RM (eds).Present Knowledge in Nutrition, eighth edition, ILSI Press,Washington,DC,2001.
2.    Baysal A, Aksoy M, Bozkurt N, Kutluay Merdol T, Pekcan P, Keçecioğlu S, Besler T,Mercanlıgil SM. Diyet El Kitabı, 4. baskı,Hatiboğlu Yayınevi,Ankara,2002.
3.    Uluslararası beslenme ve diyet dergileri (European J Clin Nutr, ADA, Am J Clin. Nutr, Diabetes Care vb.) ve kitaplar